Logo Monique Vollenberg

Medisch Pedicure

Als medisch pedicure kan ik u niet alleen van uw ongemakken aan de voeten afhelpen, maar ook helpen om dit te voorkomen!

Een pedicurebehandeling bestaat uit:

Specialistische behandelingen

Als medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in het behandelen en adviseren van risicovoeten, zoals diabetes mellitus, reuma, spasme, oncologie, verlammingen, oudere en verwaarloosde voeten. Kortom, voeten waarbij een verhoogd risico op complicaties aanwezig is.

Afhankelijk van de klachten kan ik als medisch pedicure, naast de reguliere pedicurebehandelingen, passende specialistische behandelingen uitvoeren. Dit kan begeleid worden met behulp van:

Deze technieken zijn gericht op preventie en vermindering van pijnklachten.

Deskundig advies

Naast de behandeling en verzorging van de voeten, kan ik u adviezen geven in bijvoorbeeld aanschaf van schoenen, thuisverzorging aan voeten, voetafwijkingen, loop-en voetoefeningen of over lichaamshoudingen.

Merken

Voor het pedicuren werk ik met de merken HFL, Dadioil, Rowo en Prontoman. Dit zijn merken die verzorging bieden aan veel voorkomende problemen, zoals kloven, kalknagels, zweetvoeten en droge voeten.
Kortom voor iedere voet heeft het iets te bieden.

Gellac nagels

Aanvullend kunnen nagels normaal gelakt worden, of met gellac. Gellac wordt als een nagellak opgebracht, maar wordt uitgehard onder UV-licht. Hierdoor is de lak meteen droog en sterk, waardoor de glans lang behouden blijft en het er lang mooi uit blijft zien.
Op de nagels van de tenen blijft de gellac zo'n zes weken zitten. U hebt hier dus lang plezier van.

Gellac kan opgebracht worden als French Manicure, of in verschillende mooie kleuren.